Tuesday, February 13, 2018

SUUR KIITOS: SYDÄN SAALIINA. Romanssihuijarit verkossa - kirja ja Uhrin ääni-mitalli maailman huijausten uhrien auttamisesta.Voiko olla mitään hauskempaa kuin tietää, että kirjani, SYDÄN SAALIINA. Romanssihuijarit verkossa, jonka kirjoittamiseen ja levittämiseen olen antanut niin paljon omasta itsestäni on saavuttanut menestystä maailmalla. Ja vielä niin suurta menestystä, että minulla on ilo ja kunnia esitellä se uudelleen toimitettuna ja laajennettuna painoksena omassa synnyinmaassani Suomessa. Lukijakunta saa sen käteensä maaliskuussa 2018, kansainvälisenä naistenpäivänä, DOCENDON kustantamana. Voit sen jo tilata tästä.
On loistava asia kuulla myös, että suomalainen lehdistö ja TV haluavat puhua tästä vakavasta asiasta, mikä aiheuttaa niin paljon surua niille, jotka ovat omakohtaisesti kokeneet romanssi- tai muunlaisen huijauksen. Heitä on kaikkialla. Juuri pari päivää sitten, hankkiessani lentolippua Suomeen, ja kertoessani, miksi olen sinne menossa, matkatoimiston nuori virkailija, minulle lippua myydessään kertoi, että häntäkin oli kerran huijattu. Niinpä me sitten vaihdoimme huijauskokemuksia ja yhdessä mietimme miten tulisi sosiaali mediassa käyttäytyä huijauksilta välttyäkseen. Ja lopulta hän otti kirjanmerkkini ja sanoi heti tutkivansa kotisivujani saadakseen lisätietoa asiasta.
Sitten vuoden 2014 ja kirjani Love on the Line. How to Recover from Romance Scams Gracefully and without Victimisation jolloin itse jouduin romanssihuijauksen kohteeksi, olen kokenut samanlaisia keskusteluita, melkein joka päivä. Kerronhan tietysti asiasta kaikille. Keskustelen ja kuuntelen. Ja melkein aina, minulle kerrotaan joku uusi tarina kertojan tai hänen ystäviensä kohtaloista internethuijarien tai muiden huijarien parissa. Tapahtuuhan jossain maailmalla RomanceScamsNow.comin mukaan huijaus jopa joka viides sekunti. Rahaa liikkuu biljoonittain uhreita huijareille ja maasta toiseen huijareiden manipulaatioden myötä.
Internethuijauksista ja kuinka niitä voi välttää ja kuinka niiden aiheuttamasta traumasta voi selviytyä tulee puhua. Se, kuinka voi välttyä vaihtamasta huijausten tuottaman dopamiini-riippuvuuden  johonkin toiseen, esimerkiksi huijareiden jahtauksesta aiheutuvaan riippuvuuteen on myös tärkeä puheenaihe. Mitä enemmän keskustelua ja koulutusta suuri yleisö saa, sitä pienempi mahdollisuus huijareilla on saada kynsiinsä haavoittuvassa tilassa olevia ihmisiä. Huijauksen uhrit myös ovat oikeutettuja saamaan apua ilman arvostelua. 
Ilokseni huomasin juuri saaneeni kunniakirjan toiminnastani romanssihujauksen uhrien parissa the Society of Citizens Against Romance Scams (SCARS) - yhdistykseltä. Se on maailman laajin romanssihuijauksia vastustava organisaatio. Huomiointi, Uhrin ääni (Victims Voice) 2018, välityksellä saan taas lisää voimia jatkaa huijauksen vastaista toimintaani kaikkialla maailmassa.  
Kohta, siis maaliskuussa 2018, se tapahtuu Suomessa. Kuinka hauskaa onkaan ajatella, että olen pian synnyinmaassani ja voin puhua asiasta missä vaan ja joka päivä, omalla äidinkielelläni. Täältä siis tullaan Suomi! Varautukaa ottamaan vastaan kirjani ja varatukaa puhumaan huijausasiasta vakavasti ja ennakkoluulottomasti. 
Annetaan siis huijauksen uhrien äänen kaikua varoituksena ja muille esimerkkinä. DOCENDOlle nostan hattua hyvänä ykkösenä, asian eteenpäin levityksestä. Kohta siis nähdään.No comments:

Post a Comment