Wednesday, February 21, 2018

Elina Juusola Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa kansainvälisenä naistenpäivänä


Oh, mitä kuulenkaan! 

Olen osana Helsingin Akateemisen kirjakaupan kansainvälisen naistenpäivän kohtaamispaikka-ohjelmaa. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita kuulemaan kun Heli Bergius, Docendon taitava toimittaja, haastattelee minua Sydän saaliina. Romanssihuijarit verkossa -kirjani tiimoilta. Kuin tilauksesta kansainvälinen naistenpäivä onkin juuri kirjani ilmestymispäivä, vaikka saahan sen jo ennakkotilata. Ostin siis lentolipun Suomeen.


Ja sitäpaitsi, voitte myös nähdä minut Ylen aamu-TVssä perjantaina 9 maaliskuuta, heti naistenpäivän jälkeisenä päivänä. Ja myös ainakin ruotsalainen Yle Vega radio haastattelee minua ohjelmaansa seuraavalla viikolla. Siihen haastatteluun minun täytyykin vähän vetreyttää kielenkantoja kun täällä Australiassa sitä ei ruotsia tule puhuttua niin paljon.

Me naiset- lehti, joka ilmestyy juuri 8.3, eli siis kansainvälisenä naistenpäivnä julkaisee jutun romanssihuijauksista ja kuinka niistä voi selvitä tai enemmänkin kuinka niiltä voi välttyä. Toimin siinä asiantuntijana, että ostakaa vain pois kaikki Me naiset lehdet ja lukekaa hyvää asiaa. Muutakin on tekeillä, että voitte seurata Suomen vierailuni kulkua kotisivuiltani.

Onpa mahtavaa ajatella, että olen Suomessa jo noin viikon päästä. Matkalaukun olenkin jo ottanut esille ja kovasti meitin, mitä ottaisin mukaani kun ilmaston muutos on todella huikea Australian hyvinkin yli 30 asteen kesäkeleistä Suomen talven keskelle. Mutta, kyllä se siitä suttaantuu. Talviset säät ovat minulla hyvässä muistissa.

Odotan kovasti lukijoitteni tapaamisia ja sitä, että saan kertoa tästä päivänpolttavasta huijaus-aiheesta omalla kielelläni, ihmisille, jotka sitä todella ymmärtävät. Toivon, että niin monet kuin vain on mahdolista tulevat minua tapaamaan, kyselemään ja keskustelemaan. Gyper-rikollisuushan on kasvanut maailmanlaajuisesti, räjähdysmäisesti, sitten vuoden 2014 ja ylittää jo 600 biljoonaa US dollaria. Että tästä aiheesta kyllä kannattaa puhua uudelleen ja uudelleen. Tähän astihan juuri romanssihuijaukset ovat olleet johtavassa asemassa, vaikka nyt finassi-huijaukset ovatkin saaneet yliotteen muista Gyper-huijauksista.

Itse olen jo pitkään tutkinut väkivaltaa naisia kohtaa, sen monssa muodoissa ja voin sanoa, että minulla on jopa vuosikymmenien historiallinen näkökulma siitä kuinka asiat on kehittyneet maailmalla. Tuo #metoo kamppanja kun ei ole tullut tyhjästä, vaan on vuosikymmenien pituisen naisliikkeen innoittama ja tukema. Nyt siis on todellinen naisten aika, ja tämän vuoden kansainvälinen naistenpäivä voi olla kertomassa naisten tarinaa siitä, kuin heidän voimaantumisensa on antanut mahdollisuuden yhä laajemmalle keskustelulle väkivallan syvistä juurista.

Niihin juuriinhan myös romanssihuijaukset luottavat. Ne tukevat niitä, jotka häikäilemättömästi käyttävät hyväkseen toisten ihmisten hyväntahtoisuutta ja luottamusta. Huijarithan kaappaavat kohteiltaan heidän aivoissa toimivan amygdalan. Tästä aiheutuu huijauksen uhrien voimakkaat tunnekuohut joden avulla huijarit manipuloivat uhrejaan lähettämään heille rahaa, yhä uudelleen ja uudelleen. Tämänlainen huijaus täytyy saada aisoihin, ja pian. Ihmisten tulee kouliintua käyttäytymään sosiaali mediassa oikein, välttyäkseen huijauksilta.

 Minunkin kirjani tarkoitus on opastaa ja auttaa, antaa tukea ja innoitteita. Ja lopuksi varoittaa ja esittää parannusmalleja. Että siitä vaan, tällä mennään. Tulkaa siis Akateemiseen kirjakauppaan, Helsinkiin 8.3 ja seuratkaa medioita, mistä vaan löydäätte asiasta puhuttavan.


No comments:

Post a Comment